PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler: Hamuru için

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 Türk kahvesi fincanı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

Harcı için

2 dilim beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Üzeri için

1 adet yumurta sarısı
Çörek otu ya da susam

Yapılışı

Peynirli poğaçanın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabına süt ve mayayı alın.
Üzerine tuz ve şeker ilave edip karıştırın.
Yoğurt, margarin ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurun mayalanması için üzerine temiz bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika bekletin.
Harcını hazırlamak için maydanozu incecik kıyın.
Beyaz peyniri çatalla ezip maydanozla karıştırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde açıp içine peynirli harç koyup kapatın.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorum bırakın